Tuesday 13 December 2016

M-am trezit după ce am fost observator ! Nu mai exista România de dreapta sau de stânga ! România suferă toată !!


Am plecat de la secția de votare pe la 00:20, mai devreme decât mă așteptam, cu un sentiment de liniște interioară ciudată. A fost o zi fară NICI UN INCIDENT, comisia s-a descurcat ca la carte, președintele a citit și recitit paragrafe din lege unde au fost neclarități. Am vazut cum pentru prima dată in viața mea alegerile parlamentare nu au mai adus autocare de colo colo, internetul a lucrat în favoarea noastră, tabletele au fost folosite mai mult decit veceurile din curte!

Odată la 4 ani ne aducem aminte ca nu avem autostrăzi, că școlile copiilor noștri nu au veceuri sau aprobări sanitare, dar avem printre cele mai bune conexiuni de internet din Europa. Avem o țară plină de contraste în funcție de ce interese au avut anumite grupuri de politicieni aleși de noi la un moment dat.
România are un aparat administrativ aglomerat pentru care nu există o strategie de refomare pe termen lung, trenurile noastre au viteze medii de deplasare 80Km/h, în Spania mergeam de la Madrid la Valencia cu 220Km/h. De autostrăzi nu vreau sa vorbesc ! că-mi aduc aminte cum zicea V.Ponta în 2012 că se va face în 2 ani o autostradă, nu cred că a început nici acum construcția ei.

Înainte de alegeri mă gândeam la emigrare în situația (de azi sic !) în care revin la guvernare  persoane cu dosare penale sau din astfel de grupuri, dar toată aceasta oboseală de observator m-a luminat.

Să vă spun cinstit, înainte de alegeri aveam impresia că România este divizată în două, unii creduli și obedienți pentru un salariu mic (sau uneori exagerat) și alții mai deștepti, mai rafinați, care ii amedează pe ceilalti. FALS !!

România suferă la toate nivelele !

Tinerii suferă pentru că pleacă din școală fără nici o viziune despre ceea ce să facă in viață. (Reforma educației? Strategie pe termen lung?)

Din ceva statistici am aflat ca 40% din tinerii de la orașe traiesc pe salarii minime, pentru că școlile profesionale s-au desființat, facultate a facut toată lumea și nu a înțeles nimic din ea; si s-au trezit la 30 de ani vănzători sau barmani. Cauți 2 săptămîni un tâmplar, instalator sau zugrav care să nu-ți distrugă ceva prin casă. Credeți ca nu suferă când se văd captivi intr-o viață care nu le oferă mai nimic ?? așa plecă in Italia sau Spania să fie sclavi moderni !  Politicienii nu vin cu proiecte pentu acești tineri.

Bătrânii suferă (ex: din cauză ca dupa 35 de ani de munca in Administratie si într-o bancă, primește o pensie de 1100, dar medicamentele o costă mai mult de jumătate, din restul trebuie sa manânce, săse îmbrace și mențină un minim de igienă, nu mai putem vorbi de tratamente, călătorii, cadouri la nepoți). Pensionarii doar supraviețuiesc ! îi mai ajută copiii pentru că altfel ar muri de foame.

Și toate astea din cauza noastră  si a statului condus de diferite guverne ! 
Dar, repet, este doar din cauza noastră !! noi astia care deschidem ochii mai des si vedem incongruețele politicienilor, dar nu suntem implicați în comunitate să ne afecteze suferițele altora.

Și gândește-te că și tu, care ai un venit peste medie (sau de 10 ori peste medie) suferi !! Conștientizează că, prin lipsa ta de implicare în comunitate, ai strazi super aglomerate cand de duci la birou, sau mergi sa-ți plătești ceva la fisc și pierzi 3 ore. Când există plăți on-line de 15 ani!
Uite un exemplu frumos de implicare pentru comunitate : 7 programatori s-au întâlnit și au demonstrat reprezentanților Ministerului de Finanțe că se pot achita taxele cu cardul foarte ușor, se vrea ?

În final am înțeles ca nu e despre ei (politicieni), ci despre NOI !
Divizarea României este facută de politicieni și interesele lor, dar poporul român este TOT în suferință.

E ușor sa pleci din țară ! am facut-o ! Nu este o soluție ! Acolo, 2-3 ani vei munci 10 ore pe un salariu mic. Și apoi ințelegi că, dacă muncești 10 ore aici, poți obține cam aceeași bani ca acolo. Dar trebuie să tragi tare !

Bogăția și stabilitatea într-o țară știu că depind de o viziune (plan) pe termen lung 5-10 ani, la care trebuie sa participe activ toate guvernele care vor urma ! (și pe care România nu a avut-o niciodată pentru că fiecare partid a venit cu interesele lui)

Doar de noi depinde ! 
Noi trebuie să ne implicăm și să-i forțăm pe politicieni la un plan ce trebuie respectat !
Planurile cincinale ale lui Ceaușescu erau foarte bune, arătau o direcție, execuția si raportarea erau eronate. Acum traim alte vremuri, se poate monitoriza foarte ușor evolutia oricărei industrii.

Toți ne dorim o țară bogată în care să vrem să (re-)venim ! Acum mulți se gîndesc cum să fugă ! 

Fugim toți ??
Doar de noi depinde ! da de fiecare din noi ! în  ce proiecte ne implicăm pentru comunitate măcar o oră pe saptămână.


Începe numărătoarea !

Totul este filmat ! :)

Urnele intacte ! Pregatirile !


Cam asta este realitatea !Aplicatia filmeaza si inregistreaza Procesele Verbale 

Voturile sigilate cu sfoară ! ;)
No comments:

Post a Comment