Wednesday 29 July 2015

10 trucuri din managementul vânzărilor, inspirate de la stripteuze

Exercițiul 1: Oferă-le ceva gratis 

Unul din primele lucruri pe care îl face o stripteuză – va veni și va începe să flirteze. S-ar putea ca ea chiar să se așeze pe genunchiul tău și va face gestul care să te excite. Misiunea ei este să trezească în tine emoții. Pentru asta tu nu trebuie să faci ceva. Primești o echiză a serviciilor pe care ea le oferă. Dacă ți-a plăcut, plătești pentru mai mult.

Exercițiu 2: Fii înțelegător cu clienții tăi
Strepperele își cunosc clienții dăndu-le întrebări. Dacă vei face și tu același lucru vei stabili o legătură între voi și astfel vei cunoaște pe care „punct slab” trebuie să te axezi în timpul vânzărilor.

Exercițiu 3: Alege cuvintele potrivite
Strepperele își fac reclamă diferitor clienți, în dependență de tipul de client. De exemplu: „Vreau să fac asta dur!” sau „Ai văzut ce fund atrăgător am?” sau „Sânii mei nu sunt siliconați”. Cu ajutorul unei singure fraze, poți transforma un potențial client într-un cumpărător. Trebuie să alegi cuvintele potrivite în dependență de situație și experiență.

Exercițiul 4: Fii sigur că vinzi un produs sau un serviciu de calitate 
O strepperă știe că produsul ei trebuie să fie de calitate. Dacă ea se va îngrășa sau nu se va spăla câteva zile, atunci clienții se vor rări vizibil. Chiar dacă ai un talent în vânzări, un produs rău sau un serviciu de proastă calitate va fi greu de vândut în așa condiții.

Exercițiul 5: Asigură o deservire excelentă
Ea se va asigura ca tu să fii mulțumit de primul dans, altfel nu poate spera la o continuare…

Exercițiul 6: Reușește să convingă clientul să cumpere un produs mai scump
În prima etapă ea vinde clientului un serviciu ieftin – „un dans pe genunchi”. Următorul pas – își atrage clientul la un dans în camera privată, un dans mai scump și mai condimentat. Dar, dacă nu vinde primul „produs”, la rezultate mai bune ea nu speră.

Exercițiul 7: Încheierea unei înțelegeri 
Ea va utiliza diferite metode pentru a reuși să obțină o înțelegere și să te facă să-i cumperi serviciile Sunt o mulțume de metode, însă cel mai popular, care este utilizată de stripeoze – este un compliment în combinație cu flirt și obținerea încrederii clientului.

Exercițiul 8: Orientarea către un public țintă. 
Strepperele își orientează atenția către cei care sunt interesați de serviciile lor. În primul rând, o stripeoză lucrează într-un club de noapte, acolo unde vin clienții pentru a beneficia de serviciile lor. Însă stripeoza mai știe de cine să se apropie. Să-și piardă timpul cu unul care e gata să-i dea doar un dolar, ea nu este interesată.

Exercițiul 9: Perseverență
Chiar dacă are un public țintă, dânsa știe că va avea parte și de refuzuri. În orice caz, ea se apropia de fiecare bărbat pentru al întreba dacă este interesat de un „dans pe genunchi”. Cu cât mai mulți clienți va întreba, cu atât mai multe răspunsuri „Da” va auzi.

Exercițiul 10: Branding 
Eu nu cunosc nici o stripteoză cu numele Anna, Monica sau Raluca. S-ar putea să ai de aface cu Angel sau Candy.

sursa

No comments:

Post a Comment